WK 2014 Brazilië

De Oranjepleinen

 

In Brazilië organiseerden we natuurlijk weer de traditionele Oranjepleinen en Oranjeparades. Met zo’n 5.000 aanwezige Nederlanders per wedstrijd, was dit weer een mooi hoofdstuk in de inmiddels wereldberoemde Oranjetraditie.

 

Salvador

De eerste wedstrijddag van het WK begon volledig in Braziliaanse stijl. Op het Oranjeplein in het centrum van Salvador moest nog van alles worden geregeld. Maar toen er eindelijk stroom was en de muziekapparatuur aan elkaar was geknutseld konden we met horten en stoten los met het oranjefeest. En werd ook het 35e Oranjeplein in de historie een hele mooie dag. Het plein was heel sfeervol, zo in het eeuwenoude centrum van Salvador en kleurde tegen het middaguur helemaal Oranje. Danny Lukassen was als vanouds op dreef en ook het optreden van Pascal Redeker en een Braziliaanse sambaband (cadeautje van de gemeente) verhoogden de Oranjesfeer.


 


Om één uur trokken de Oranjefans achter de wereldvermaarde Oranje dubbeldekker door de straten van Salvador voor de Oranjeparade. Ook dit was weer regelrecht kippenvel, mede mogelijk gemaakt door een klein groepje Oranjegekken dat het weer heeft geflikt om de bus duizenden kilometers van huis te laten stralen. Top gedaan mannen, diep respect! Dik op tijd was iedereen bij het stadion, voor wat een onvergetelijke pot voetbal zou blijken te zijn. Wat waren onze jongens goed….. En wat een feest werd het….

 

Vol van trots trekt het Oranjelegioen nu door naar Porto Alegre.

Porto Alegre

De tweede wedstrijddag voor Oranje begon heel vroeg in het centrum van Porto Alegre op het Glenio Peres plein. Een Braziliaanse carnalvalswagen fungeerde voor deze gelegenheid als podium.

Vanaf acht uur ’s morgens begon het feest en al snel kleurde het plein Oranje. De lokale bevolking, op weg naar hun werk, vond het maar wat leuk en velen bleven staan om het wonderlijke Oranje schouwspel in zich op te nemen. Danny Lukassen bleek ook vanaf een truck uitstekend sfeer te kunnen maken,

Jurylid Fred Hoff selecteerde Miss Oranje, de Burgemeester kwam langs om ons welkom te heten en als klap op de vuurpijl verschenen vijf samba danseressen in Braziliaanse carnavalsstijl op het podium om het feest nog groter te maken. Sit-downs, polonaise, het was er allemaal, ondanks het tijdstip. Tegen tien uur was het plein overvol.


Veel te vroeg naar de zin van menigeen ging het Oranjelegioen om klokslag tien uur te voet achter de carnavalswagen naar het stadion. Deze Oranjeparade door de stad werd een prachtig evenement waaraan volgens schattingen van de gemeente zo’n dertigduizend mensen deelnamen. Bewoners langs de route hingen uit de ramen en keken hun ogen uit. Ook de aanwezige Australische fans hadden feest, zij werden vriendschappelijk op de schouders geslagen en gezamenlijk op foto’s gezet. Het was weer een voetbalfeest van verbroedering. Zo moet het.


De wedstrijd was spannend! Oranje was de eerste helft niet goed, maar zette dat met wilskracht en doorzettingsvermogen in de tweede helft recht zodat we na twee wedstrijden al zeker zijn van de achtste finale. Een resultaat om trots op te zijn.

 

São Paulo

Voor de derde groepswedstrijd in Sao Paulo hadden we vooraf onze plannen klaar. Een Oranjeplein vlakbij het stadion was het beste idee, omdat de stad zo immens groot en druk is, het stadion 20 kilometer van de fanzone ligt en de wedstrijd al om 1 uur ’s middags ging beginnen. In samenwerking met de plaatselijke biersponsor hadden we (KNVB en SCO) een mooi ingerichte locatie geregeld. Niet al te groot maar dat zou geen probleem zijn gezien vanwege het vroege tijdstip en het feit dat we de toegang goed konden inperken. We hadden er helemaal zin in en alle afspraken stonden strak…. En toen kwam op de dag voor de wedstrijd opeens het bericht dat de gemeente Sao Paulo ‘om veiligheidsredenen’ de toestemming voor dit evenement in trok. We weten nog steeds niet hoe dit heeft kunnen gebeuren maar ergens in de ambtenarij is een onjuiste conclusie getrokken, want het is natuurlijk onmogelijk dat een Oranjeplein om veiligheidsredenen niet door kan gaan. Bij Oranje gebeurt nooit iets!


Ook alternatieven in de buurt van het stadion of op het stadion terrein bleken niet haalbaar, waardoor er niets anders op zat dan een verzamelpunt op het stadion terrein af te spreken waar de Oranjefans elkaar konden treffen en we nog een beetje het familiegevoel konden krijgen. Een zure les voor ons als Supportersclub. 

 

Gelukkig werd het toch een prachtige Oranjedag!! Het elftal was super-scherp en geweldig geconcentreerd. En Louis van Gaal toonde via zijn wissels zijn enorme klasse aan. Tegen het sterke Chili werd achterin weinig weggegeven en via de invallers werden 2 fraaie goals gescoord. Oranje is groepswinnaar in een record WK resultaat, ontloopt gastland Brazilië in de 1/8e finales, een meer dan geweldig resultaat. Op naar Fortaleza!

 

Fortaleza

De achtste finale in Fortaleza werd een dag om nooit te vergeten. Iedere denkbare emotie kwam voorbij. En het belangrijkste van alles: aan het einde van de dag stonden de Oranjesupporters met hun armen in de lucht.


De dag begon heel vroeg op een plein aan het strand, in het centrum van de stad. 

Vanaf 7 uur op deze vroege zondagmorgen schalde daar de Oranjemuziek, en druppelden de eerste fans het plein op. Het is iedere keer weer verbazingwekkend om te zien; om half negen was het plein al behoorlijk gevuld en zat de stemming er goed in. Op de podiumwagen werd het plaatje bepaald door 4 Braziliaanse sambadanseressen, DJ/zanger Danny Lukassen en spreekstalmeester Theo, die een aantal dames tot Miss Oranje mocht benoemen en de loco-burgemeester van Fortaleza in het Oranje hulde. 

       

Op het plein waren de aanwezige Oranjesupporters de echte hoofdrolspelers van het feest en werd op onder andere een denkbeeldige roeiboot over de denkbeeldige Amstel gevaren. Om klokslag 10 uur ging de totale groep, aangevoerd door de bemanning van de Oranje dubbeldekker, in polonaise richting de gereedstaande bussen voor de tocht naar het stadion. 


En toen de wedstrijd….. De eerste helft was Oranje de mindere van het zeer sterk ogende Mexico, dat kort na rust de score wist te openen. In de verzengende hitte moest Oranje toen écht aan de bak en tonen wat het waard was. Dit gebeurde, al was het een hele opgave om de solide Mexicaanse verdediging te passeren. Een prachtige „terugleg-kopbal" van invaller Klaas-Jan Huntelaar op de gereedstaande Wesley Sneijder zorgde in de laatste minuten voor de gelijkmaker. Toen die eenmaal gevallen was kreeg Oranje nog meer vleugels en werd het nog mooier. 

Arjan Robben brak door in het zestienmetergebied en kon alleen ten koste van een strafschop gestopt worden. Die werd koel verzilverd door Klaas-Jan Huntelaar die op die manier zijn klasse als spits opnieuw bewees. De euforie die zich daarna van het aanwezige Oranjelegioen meester maakte was met geen pen te beschrijven.  Het bleef die avond nog lang onrustig in Fortaleza. 

We gaan nog niet naar huis…. maar weer naar Salvador!

De dag die uiteindelijk uit bleek te lopen op een thriller scenario, en waarop de bondscoach opnieuw zijn genialiteit bewees, begon op het Oranjeplein met regen. Het was voor de tweede keer dat we het Large Terreiro de Jesus in het oude centrum hadden omgeturnd tot Oranjeplein. Deze keer diende een soort kermisattractie als podium, wat best een grappig effect gaf. 

Salvador voor de tweede keer
Omdat de wedstrijd om 5 uur lokale tijd begon hadden we een langere dag om ons feestje te vieren. En dat gebeurde royaal. De sfeer was al vroeg in de morgen prima in orde. Alle aanwezige Oranjefans hadden er veel zin in, en iedereen was redelijk optimistisch gestemd over de mogelijkheden om de volgende ronde te bereiken. De halve finale! Dat zou wat zijn! En waarom niet?
Costa Rica, een tegenstander die tot nu toe zeer verrassend had gepresteerd, Italianen, Engelsen en Grieken naar huis had gestuurd, maar die toch te kloppen moest zijn?

De sfeer werd mooi uitgebouwd door huiszanger Danny die, staande op een stoel midden op het plein het Oranjelegioen tot een groot koor wist te maken. Helemaal zoals het moet. Vier Salvadoraanse schoonheden maakten het podium het aanzien meer dan waard.
 

Jurylid Fred selecteerde weer een aantal missen op onmiskenbaar Oranjegehalte, en de Coördinatrice van de stad Salvador werd bedankt voor de perfecte ontvangst. Vervolgens ging het Oranjelegioen achter de Oranjedubbeldekker naar het stadion. Dit was vooral een glorietocht voor de door onheil geplaagde bemanning van de dubbeldekker, die aangetoond heeft dat je bij tegenslag gewoon stug door moet gaan en je plan moet blijven uitvoeren. Wat een mentaliteit, klasse mannen!

Een zelfde vorm van onverzettelijkheid zagen we die avond ook in het stadion, bij beide teams. De Costa Ricanen lieten zien dat het echt verschrikkelijk lastig is om van hen te winnen. Men trok een witte muur op rond het eigen doel, en toonden wederom aan meesters te zijn in het bedienen van de buitenspelval. En het zat Oranje niet mee, want paal en lat werden meerdere keren hard geraakt. Na honderdtwintig minuten was er nog steeds niet gescoord, en gloorde de penalty-loterij. 

Door één simpele zet (keeperswissel) van bondscoach Louis werd dit een moment om nooit te vergeten. Tim Krul stopte twee penalty’s, terwijl Oranje er geen een miste. Totale euforie maakte zich meester van alles en iedereen in Oranje.
WE STAAN IN DE HALVE FINALE!!

Sao Paulo voor de tweede keer 

Op weg van Salvador terug naar Sao Paulo voor de halve finale was het voor de SCO Crew best wel even spannend; zouden we deze keer wel een Oranjeplein mogen organiseren in deze immense grote en complexe wereldstad?

Temeer daar er naast drieduizend Oranjefans ook honderdduizend Argentijnen verwacht werden, en Brazilië en Argentinië op voetbalgebied aartsrivalen zijn. 

Door intensief overleg en goede samenwerking door alle partijen kwam er uiteindelijk een oplossing: de straat voor het Station da Luz werd afgezet en was op 9 juli ons Oranjeplein. En ook deze keer werd het erg gezellig en was de typische Oranjesfeer al om aanwezig.  In de loop van het toernooi is de groep supporters die de vaste groep vormt uitgegroeid tot een hechte familie en ook goed op elkaar ingespeeld als het om feestvieren gaat. 
 
 
Dus ook deze keer kwamen ze allemaal weer voorbij: de polonaise, de sirtaki, de roeiboot, weer de polonaise, sit down, etc, etc. En de inzet van het aanwezige legioen loog er weer niet om. Tien minuten eerder dan gepland maakt een plotselinge hoosbui een einde aan de pret. 

De aanwezige supporters konden direct de trein in die hen in twintig minuten naar het stadion bracht. Daar mengden de Oranjefans zich met de massa Argentijnse supporters. 

Klik op het boekje voor de reisgids en alle informatie over het WK. 

-


 


Geplaatste landen (wedstrijdschema onderaan deze pagina)

Brazilië  Italië  Japan  Australië  Zuid Korea  Argentinië  Iran  Costa Rica
Nederland  België  Zwitserland  Duitsland  Verenigde Staten  Chili  Colombia  Ecuador
Rusland  Engeland  Spanje  Honduras  Bosnië & Herzegovina  Ivoorkust  Nigeria  Algerije
Portugal  Frankrijk  Kameroen  Mexico  Griekenland  Ghana  Kroatië  Uruguay
Zij zullen strijden in acht groepen van vier ploegen, waarvan de eerste twee zich kwalificeren voor de achtste finales. Vanaf deze fase wordt er gespeeld volgens het knock-out systeem. Vervolgens zijn er de kwartfinales, halve finales, de wedstrijd om de derde plaats en de finale.
 
Het schema van Oranje 
Onderaan deze pagina staat het WK-speelschema met ook de wedstrijden van Oranje in groep B.

Oranje begint op 13 juni in Salvador om 16.00 uur plaatselijke tijd tegen Spanje.
Vanaf Rio de Janeiro, de thuishaven van het Nederlands elftal, is dat 1.650 km. 
Vanaf Schiphol is het ruim 11 uur vliegen naar Salvador.
En van het vliegveld naar het stadion is het een half uurtje rijden.
 
Dan spelen we 18 juni om 13.00 uur plaatselijke tijd in Porto Alegre tegen Australië.
Vanaf Salvador is dat 3.100 kilometer rijden of ruim drie uur in het vliegtuig.
Het elftal zal vanaf Rio twee uur in het vliegtuig moeten zitten.
Komt u vanaf Schiphol? Dan heeft u 16 uur in het vliegtuig gezeten.
Vanaf het vliegveld is het ruim een half uur rijden naar het stadion.
 
De laatste groepswedstrijd speelt Oranje 23 juni in Sao Paulo, om 13.00 uur plaatselijke tijd, tegen Chili. 
Dat is een uurtje vliegen vanaf Porto Alegre of 850 km in de auto.
We zijn benieuwd wat Oranje doet, óf drie kwartier vliegen, óf 450 km in een bus vanaf Rio de Janeiro.
Vanaf Schiphol is het 12 uur vliegen. 
Het is vanaf het vliegveld drie kwartier rijden naar het stadion. 
 
Kaartverkoop en het Oranjeplein 

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld. Alle aanvragen zijn gehonoreerd en de FIFA zal rechtstreeks contact opnemen met onze leden die kaarten hebben besteld.

In het boekje, dat bovenaan deze pagina kan worden geopend en half mei naar onze leden is gezonden, staat werkelijk alle informatie die je nodig hebt.


 

Wedstrijdschema WK 2014  

Groep A Dag Datum Stad Stadion Pl. tijd Ned. tijd Wedstrijd
Donderdag 12 juni Sao Paulo Arena de Sao Paula 17.00 uur 22.00 uur Brazilië-Kroatië
Vrijdag 13 juni Natal Estadio das Dunas 13.00 uur 18.00 uur Mexico-Kameroen
Dinsdag 17 juni Fortaleza Estadio Castelao 16.00 uur 21.00 uur Brazilië-Mexico
Woensdag 18 juni Manaus Arena Amazonia 18.00 uur 24.00 uur Kameroen-Kroatië
Maandag  23 juni Brasilia Estadio Nacional 17.00 uur 22.00 uur Kameroen-Brazilië
Maandag 23 juni Recife Arena Pernambuco 17.00 uur 22.00 uur Kroatië-Mexico
Groep B Dag Datum Stad Stadion Pl. tijd Ned. tijd Wedstrijd
Vrijdag 13 juni Salvador Arena Fonte Nova 16.00 uur 21.00 uur Spanje-Nederland
Vrijdag 13 juni Cuiaba Arena Pantanal 18.00 uur 24.00 uur Chili-Australië
Woensdag 18 juni Porto Alegre Astadio Beiro-Rio 13.00 uur 18.00 uur Australië-Nederland
Woensdag  18 juni Rio de Janeiro Estadio do Maracana 16.00 uur 21.00 uur Spanje-Chili
Maandag 23 juni Curitiba Arena de Baixada 13.00 uur 18.00 uur Australië-Spanje
Maandag 23 juni Sao Paulo Arena de Sao Paulo 13.00 uur 18.00 uur Nederland-Chili
Groep C Dag Datum Stad Stadion Pl. tijd Ned. tijd Wedstrijd
Zaterdag 14 juni Belo Horizonte Estadio Mineirao 13.00 uur 18.00 uur Colombia-Griekenland
Zaterdag 14 juni Recife Arena Pernambuco 22.00 uur 03.00 uur Ivoorkust-Japan
Donderdag 19 juni Brasilia Estadio Nacional 13.00 uur 18.00 uur Colombia-Ivoorkust
Donderdag  19 juni Natal Estadio das Dunas 19.00 uur 24.00 uur Japan-Griekenland
Dinsdag 24 juni Cuiaba Arena Pantanal 16.00 uur 22.00 uur Japan-Colombia
Dinsdag 24 juni Fortaleza Estadio Castelao 17.00 uur 22.00 uur Griekenland-Ivoorkust
Groep D Dag Datum Stad Stadion Pl. tijd Ned. tijd Wedstrijd
Zaterdag 14 juni Fortaleza Estadio Castelao 16.00 uur 21.00 uur Uruguay-Costa Rica
Zaterdag 14 juni Manaus Arena Amazonia 18.00 uur 24.00 uur Engeland-Italië
Donderdag 19 juni Sao Paulo Arena de Sao Paulo 16.00 uur 21.00 uur Uruguay-Engeland
Vrijdag 20 juni Recife Arena Pernambuco 13.00 uur 18.00 uur Italië-Coast Rica
Dinsdag 24 juni Belo Horizonte Estadio Mineirao 13.00 uur 18.00 uur Costa Rica-Engeland
Dinsdag 24 juni Natal Estadio das Dunas 13.00 uur 18.00 uur Italië-Uruguay
Groep E Dag Datum Stad Stadion Pl. tijd Ned. tijd Wedstrijd
Zondag 15 juni Brasilia Estadio Nacional 13.00 uur 18.00 uur Zwitserland-Ecuador
Zondag 15 juni Porto Alegre Estadio Beira-Rio 16.00 uur 21.00 uur Frankrijk-Honduras
Vrijdag 20 juni Salvador Arena Fonte Nova 16.00 uur 21.00 uur Zwitserland-Frankrijk
Vrijdag 20 juni Curitiba Arena da Baixada 19.00 uur 24.00 uur Honduras-Ecuador
Woensdag 25 juni Manaus Arena Amazonia 16.00 uur 22.00 uur Honduras-Zwitserland
Woensdag 25 juni Rio de Janeiro Estadio do Maracana 17.00 uur 22.00 uur Ecuador-Frankrijk
Groep F Dag Datum Stad Stadion Pl. tijd Ned. tijd Wedstrijd
Zondag 15 juni Rio de Janeiro Estadio do Maracana 19.00 uur 24.00 uur Argentinië-Bosnië Herz.
Maandag 16 juni Curitiba Arena da Baixada 16.00 uur 21.00 uur Iran-Nigeria
Zaterdag 21 juni Belo Horizonte Estadio Mineirao 13.00 uur 18.00 uur Argentinië-Iran
Zaterdag 21 juni Cuiaba Arena Pantanal 18.00 uur 24.00 uur Nigeria-Bosnië Herz.
Woensdag  25 juni Porto Alegre Estadio Beira-Rio 13.00 uur 18.00 uur Nigeria-Argentinië
Woensdag 25 juni Salvador Arena Fonte Nova 13.00 uur 18.00 uur Bosnië Herz.-Iran
Groep G Dag Datum Stad Stadion Pl. tijd Ned. tijd Wedstrijd
Maandag 16 juni Salvador Arena Fonte Nova 13.00 uur 18.00 uur Duitsland-Portugal
Maandag 16 juni Natal Estadio das Dunas 19.00 uur 24.00 uur Ghana-Ver. Staten
Zaterdag 21 juni Fortaleza Estadio Castelao 16.00 uur 21.00 uur Duitsland-Ghana
Zondag  22 juni Manaus Arena Amazonia 18.00 uur 24.00 uur Ver. Staten-Portugal
Donderdag 26 juni Brasilia Estadio Mineirao 13.00 uur 18.00 uur Portugal-Ghana
Donderdag 26 juni Recife Arena Pernambuco 13.00 uur 18.00 uur Ver. Staten-Duitsland
Groep H Dag Datum Stad Stadion Pl. tijd Ned. tijd Wedstrijd
Dinsdag 17 juni Belo Horizonte Estadio Mineirao 13.00 uur 18.00 uur België-Algerije
Dinsdag 17 juni Cuiaba Arena Pantanel 18.00 uur 24.00 uur Rusland-Zuid Korea
Zondag 22 juni Porto Alegre Estadio Beira-Rio 16.00 uur 21.00 uur Zuid Korea-Algerije
Zondag 22 juni Rio de Janeiro Estadio do Maracana 13.00 uur 18.00 uur België-Rusland
Donderdag 26 juni Curitiba Arena da Baixada 17.00 uur 22.00 uur Algerije-Rusland
Donderdag 26 juni Sao Paulo Arena de Sao Paulo 17.00 uur 22.00 uur Zuid Korea-België
Achtste finales Dag Datum Stad Stadion Pl. tijd Ned. tijd Wedstrijd
Zaterdag 28 juni Belo Horizonte Estadio Mineirao 13.00 uur 18.00 uur 1e A-2e B (I)
Zaterdag 28 juni Rio de Janeiro Estadio do Maracana 17.00 uur 22.00 uur 1e C-2e D (II)
Zondag 29 juni Fortaleza Estadio Castelao 13.00 uur 18.00 uur 1e B-2e A (III)
Zondag 29 juni Recife Arena Parnembuco 17.00 uur 22.00 uur 1e D-2e C (IV)
Maandag 30 juni Brasilia Estadio Nacional 13.00 uur 18.00 uur 1e E-2e F (V)
Maandag 30 juni Porto Alegre Estadio Beira-Rio 17.00 uur 22.00 uur 1e G-2e H (VI)
Dinsdag 1 juli Sao Paulo Arena de Sao Paulo 13.00 uur 18.00 uur 1e F-2e E (VII)
Dinsdag 1 juli Salvador Arena Fonte Nova 17.00 uur 22.00 uur 1e H-2e G (VIII)
Kwart finales Dag Datum Stad Stadion Pl. tijd Ned. tijd Wedstrijd
Vrijdag 4 juli Rio de Janeiro Estadio do Maracana 13.00 uur 18.00 uur V-VI (A)
Vrijdag 4 juli Fortaleza Estadio Castelao 17.00 uur 22.00 uur I-II (B)
Zaterdag 5 juli Brasilia Estadio Nacional 13.00 uur 18.00 uur VII-VIII (C)
Zaterdag 5 juli Salvador Arena Fonte Nova 17.00 uur 22.00 uur III-IV (D)
Halve finales Dag Datum Stad Stadion Pl. tijd Ned. tijd Wedstrijd
Dinsdag 8 juli Belo Horizonte Estadio Mineirao 17.00 uur 22.00 uur A-B
Woensdag 9 juli Sao Paulo Arena de Sao Paulo 17.00 uur 22.00 uur C-D
3e/4e plaats Dag Datum Stad Stadion Pl. tijd Ned. tijd
Zaterdag 12 juli Brasilia Estadio Nacional 17.00 uur 22.00 uur
Finale Dag Datum Stad Stadion Pl. tijd Ned. tijd
Zondag 13 juli Rio de Janeiro Estadio do Maracana 16.00 uur 21.00 uur

 

De eindstand van de kwalificatiereeks, groep D:

  1. Nederland (10-28) 
  2. Roemenië (10-19) 
  3. Hongarije (10-17)
  4. Turkije (10-16)
  5. Estland (10-7)
  6. Andorra (10-0)

We gaan dus naar Brazilië!

Er doen 13 landen namens de UEFA mee aan het WK 2014.

 
Leden krijgen
20%
terug van
hun kaartje
Klik hier!

Foto's

Agenda

donderdag 28 mei 2020

19:30 uur

Nederland - Griekenland
Enschede
Vriendschappelijk

zaterdag 6 juni 2020

19:30 uur

Nederland - Wales
Rotterdam
Vriendschappelijk

maandag 7 september 2020

00:00 uur

Nederland - Italië
Nations League
Bekijk meer evenementen »

Oranje historie

Rein Laan

Laatste nieuws

Het Oranjecafé bij Nederland-Peru


Donderdag, voor de wedstrijd Nederland-Peru, is er weer Het Oranjecafé in het Cinecafé, tussen bioscoop Pathé en AFAS Live.

Record-international Wesley Sneijder speelt donderdag zijn 134e en laatste interland voor het Nederlands Elftal. Ter gelegenheid van dit prachtige hoogtepunt is een uniek shirt ontworpen voor alle Oranje fans.
 
Dit shirt mag in je collectie niet ontbreken!

Elke bezoeker aan Het Oranjecafé krijgt dit shirt gratis!


→ lees verder

Kaartverkoop Peru, Frankrijk & Duitsland

Het Nederlands elftal neemt het in de nieuw opgezette Nations League in het najaar op tegen de grootmachten Duitsland en Frankrijk. In voorbereiding op deze duels ontmoet de ploeg van bondscoach Ronald Koeman Peru in de Johan Cruijff Arena. Wesley Sneijder neemt in deze oefenwedstrijd afscheid als international. Prachtige affiches en reden genoeg dus om hier bij aanwezig te zijn.

 

De verkoop voor deze wedstrijden start dinsdag 15 mei om 12.00 uur exclusief voor Oranje ClubCardhouders. Een week later, op dinsdag 22 mei om 12.00 uur, begint de vrije verkoop.

→ lees verder