WK 2006 in Duitsland


Groot Oranjefeest in Leipzig, 11 juni 2006
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Servie & Montenegro verzamelden ruim 8.000 mensen zich op de Burgplatz. Het nieuwe podium zag er geweldig uit, het geluid was prima, maar de Oranjefans waren fantastisch.

Op het veel te kleine plein was het een geweldig feest. Onze eigen Oranje DJ Theo zorgde voor de muzikale ondersteuning en Danny Lukassen was fenomenaal!!!

Daarnaast traden de Dikdakkers op, bedankten we de stad voor hun gastvrijheid door een oorkonde uit te reiken aan de WK-organisatie en kwam Henk Kesler de laatste nieuwtjes uit het spelershotel vertellen.

Henk beloofde ons ook dat we wereldkampioen worden, dus daar houden we hem aan. Om 1 uur gingen duizenden oranjesupporters achter de dubbeldekker en onze trommelaars aan, richting het stadion. Het was weer een geweldige Oranjeparade!!!!
Voor de foto's, klik hier.


Oranjefeest in Stuttgart, 15 juni 2006
Vanavond wordt er gespeeld tegen Ivoorkust en kan Oranje de achtste finale veilig stellen. Ruim 35.000 Oranjefans overspoelen Stuttgart, waarvan er 15.000 een kaartje hebben.
In de loop van de dag kwamen alle Oranjefans samen op de Schlossplatz in het centrum van de stad. Een geweldig groot terrein waar de catering prima was verzorgd en er drie megaschermen stonden zodat iedereen kon volgen wat er op het podium gebeurde.
Ruim 30.000 oranjesupporters waren er volgens de politie op het fan fest terrein aanwezig. Niet alleen de inmiddels bekende DJ Theo was de hele dag aanwezig maar ook Oranjezanger Danny Lukassen, de Dikdakkers en John de manager.
Het werd een fantastisch feest, waar ook Henk Kesler, Benk Korthals en Jeu Sprenger op het podium verschenen. Na een spetterend optreden van Danny Lukassen met de Oranje trommelaars zette de Oranjeparade zich in beweging op weg naar het stadion.
Ruim 10.000 supporters liepen mee. De loopbruggen werden op de proef gesteld en het verhaal gaat dat de afdeling bouw-en woningtoezicht van de gemeente Stuttgart de dag na het Oranjefeest het erg druk had.
Voor de foto's, klik hier.


Oranjefeest in Frankfurt, 21 juni 2006
In de media waren al artikelen verschenen over onze ontevredenheid over de gemeente Frankfurt. Slechte samenwerking, verkeerde plaats voor ons feest en niet het gevoel op bezoek te zijn bij vrienden.
Maar goed, in de loop van de middag stroomde het terrein (een afgelegen werf) toch nog vol met onze geweldige oranjesupporters.
Ruim 10.000 stonden er te hossen en te zingen, het terrein was vol! Ook nu weer stonden DJ Theo, Oranjezanger Danny Lukassen en De Dikdakkers, samen met de supporters, garant voor de ongekende Oranjesfeer.
Als verrassing was er een geweldig optreden van Karin Bloemen die als surprise 'Don't cry for me Argentina' zong.
Ook kwam Henk Kesler langs en voer een boot vol bobo's langs over de Main, die op een geweldige manier werd toegezongen door het legioen. Kippenvel!!!
De wedstrijd tegen Argentinië kon beginnen!
Voor de foto's, klik hier.


Groot Oranjefeest in Nurnberg, 25 juni 2006
Fantastisch!! Er is geen ander woord voor!! Wat een happening! Op een geweldig mooi plein was het van 9 tot 18.00 uur een geweldig Oranjefeest.
Het was warm, het bier vloeide rijkelijk, DJ Theo was op zijn sterkst, Danny Lukassen was fenomenaal, John de manager was weer top en de De Dikdakkers waren weer prima.
Maar het geweldigst was het Oranjelegioen!!!
Wat hebben ruim 20.000 oranjesupporters er een feest van gemaakt, iedereen was vol lof, de stad wist niet wat er gebeurde.
De Nederlandse ambassadeur in Duitsland verscheen met de Burgemeester van Neurenberg en Frau Antje op het podium en zag dat dit Holland promotie op zijn best was.
Henk Kesler had Miss Oranje Erica Terpstra meegenomen en de inmiddels vermaarde Oranjeparade was een grote happening!!!
Voor de foto's, klik hier.
 


Leden krijgen
20%
terug van
hun kaartje
Klik hier!

Foto's

Agenda

donderdag 28 mei 2020

19:30 uur

Nederland - Griekenland
Enschede
Vriendschappelijk

zaterdag 6 juni 2020

19:30 uur

Nederland - Wales
Rotterdam
Vriendschappelijk

maandag 7 september 2020

00:00 uur

Nederland - Italië
Nations League
Bekijk meer evenementen »

Oranje historie

Rein Laan

Laatste nieuws

Euro 2020 wordt niet dit jaar gespeeld. 

→ lees verder

Het Oranjecafé bij Nederland-Peru


Donderdag, voor de wedstrijd Nederland-Peru, is er weer Het Oranjecafé in het Cinecafé, tussen bioscoop Pathé en AFAS Live.

Record-international Wesley Sneijder speelt donderdag zijn 134e en laatste interland voor het Nederlands Elftal. Ter gelegenheid van dit prachtige hoogtepunt is een uniek shirt ontworpen voor alle Oranje fans.
 
Dit shirt mag in je collectie niet ontbreken!

Elke bezoeker aan Het Oranjecafé krijgt dit shirt gratis!


→ lees verder

Kaartverkoop Peru, Frankrijk & Duitsland

Het Nederlands elftal neemt het in de nieuw opgezette Nations League in het najaar op tegen de grootmachten Duitsland en Frankrijk. In voorbereiding op deze duels ontmoet de ploeg van bondscoach Ronald Koeman Peru in de Johan Cruijff Arena. Wesley Sneijder neemt in deze oefenwedstrijd afscheid als international. Prachtige affiches en reden genoeg dus om hier bij aanwezig te zijn.

 

De verkoop voor deze wedstrijden start dinsdag 15 mei om 12.00 uur exclusief voor Oranje ClubCardhouders. Een week later, op dinsdag 22 mei om 12.00 uur, begint de vrije verkoop.

→ lees verder