WK 1998 in Frankrijk


Oranjefeest 13 juni 1998 St. Denis

In de loop van de dag (13 juni 1998) arriveerden velen in Parijs en de aanpalende gemeente St. Denis. Velen zonder kaartje ! De zwarte markt was volop aanwezig en een groot aantal Nederlanders konden alsnog aan een kaartje bemachtigen. Grote groepen Nederlanders dienden echter de wedstrijd te volgen in een nat weiland, in de stromende regen, op een groot scherm. 


Maar op de dag zelf was het in St. Denis ongelooflijk gezellig rond de podiumwagen van de supportersclub Oranje. Danny Lukassen zorgde voor een groot feest, er werden twee Missen Oranje gekozen en het bier vloeide rijkelijk. 


De gemeente en de politie waren na afloop van de dag zeer tevreden over de Oranjesupporters en zien ons graag terug in de finale, welke in dezelfde gemeente wordt gespeeld. 


Maar ook Dutchy was aanwezig, evenals de heren, Bouwer, Steegman en Van Praag namens het bestuur van de KNVB. De eerste twee heren deden enthousiast mee aan de karaoke. Al met al een fenomenale dag !

Voor de foto's, klik hier


 

Oranjefeest 20 juni in Marseille

Met de gemeente van Marseille hadden we, de supportersclub Oranje, in april alles geregeld om ook hier een waar Oranjefeest te creeeren. 


Maar de Engelsen gooiden roet in het eten en sloopten een week voor de wedstrijddag, 20 juni, half Marseille, waardoor wij niet met de podiumwagen op het strand mochten staan, zoals afgesproken. 


Door de goede reputatie van de Oranjesupporters kregen we, al was het met moeite, de toestemming alsnog en hebben wij toch op de wedstrijddag een Oranjefeestje kunnen bouwen. Wederom zorgde Danny Lukassen voor de ongekende Oranjesfeer, was het bestuur van de KNVB met vijf personen naar de supporters gekomen en swingde Dutchy weer de pan uit. 


Na afloop was de organisatie en de politie van Marseille dolblij met de Oranjesupporters en hopen oprecht dat we de halve finale wederom in deze gastvrije stad zullen spelen.

Voor de foto's, klik hier


 

Oranjefeest 25 juni in St Etienne

Rond een uur of acht rolden de eerste bussen St. Etienne binnen met Oranje uitgedoste supporters. Daarnaast hadden vele Nederlanders de nacht voor de wedstrijd al doorgebracht op een camping om niets van deze Oranjedag te missen. 


En het werd een Oranjedag. De Supportersclub Oranje hoefde ditmaal geen gebruik te maken van de podiumwagen want het grote podium stond ter beschikking. 


Danny Lukassen was weer top, de Oranjetoeters gaven een prima voorstelling en Dutchy ging met menig Oranjesupporter op de foto. Het was op het plein bij de Supportersclub Oranje een groot feest. 


Aan het einde van deze middag, de wedstrijd begon om 16.00 uur, stond St. Etienne op zijn kop. Ongeveer 5.000 Oranjefans liepen onder aanvoering van de Oranjetoeters van het feestplein naar het stadion. Ook veel supporters zonder kaartje. Ook hier bleek weer dat er een zeer kleine zwarte markt is en bijna al de supporters die geen kaartje hadden konden weer teruglopen naar het feestplein waar ze de wedstrijd op een groot scherm konden volgen.


Al met al een fenominale dag die, zoals in u alle media kon lezen, werd afgesloten met een enerverende wedstrijd.

Voor de foto's, klik hier


 

Oranjefeest 29 juni bij de 1/8 finale in Toulouse

Slechts 750 leden konden wij gelukkig maken met een kaartje voor de kwartfinale die in Toulouse werd gespeeld.


Maar er waren toch nog ongeveer 7.000 Nederlanders die de reis naar de wedstrijd Nederland-Joegoslavie hadden gemaakt. Door de enorme hitte waren de supporters minder uitbundig dan tijdens de eerste ronde van dit tournooi. Overdag gingen velen naar het centrum van de stad en werd het ongeveer een uur voor de andere kwartfinale (Duitsland-Mexico) gezellig bij het podium van de supportersclub Oranje. Danny Lukassen bracht de stemming er weer goed in en de heer Sprengers deed mee in de polonaise. 


Nadat gezamenlijk de wedstrijd Duitsland-Mexico op een groot scherm was bekeken ging het legioen rond half zeven voorafgegaan door de Oranjetoeters naar het stadion. Niet alleen in het centrum voerde Oranje overdag de boventoon maar ook aan de boorden van de La Garonne was iedereen in Oranje gehuld. De wedstrijd zelf was een thriller en het Oranjelegioen had zich ook hier weer van haar beste kant laten zien.

Voor de foto's, klik hier


Oranjefeest 4 juli kwartfinale Marseille

In de loop van de dag werd Marseille voor de tweede keer Oranje. A.s. dinsdag zal dat voor de derde keer zijn. Niet alleen op het strand, waar de supportersclub Oranje aanwezig was, was het feest, maar ook in de oude binnenstad lieten de Oranjesupporters zien dat zij de beste van de wereld zijn. 


Samen met de Argentijnen werd een feestje gebouwd dat heel de wereld via de TV heeft gevolgd. Geen wanklank is gevallen en zowel de politie als de gemeente Marseille waren trots op onze supporters. 


Er was wederom een uitgebreide zwarte handel in kaartjes en vele Nederlanders konden op deze wijze nog het stadion in. Duidelijk is wel dat de zwarte handel steeds minder wordt naarmate het tournooi vordert. 


De wedstrijd zelf is een verhaal apart dat u uitgebreid kunt lezen in de diverse media.Maar het stadion stond op zijn (Oranje) kop en Nederland ging uit zijn bol na de weergaloze treffer van Dennis Bergkamp. 


Na de wedstrijd gingen velen naar huis omdat het geld op was om wederom een duur kaartje op de zwarte markt te kopen. Via de officiele weg waren er tenslotte maar zeer weinig kaartjes voor de vervolgronden via de Supportersclub Oranje aan de leden verstrekt. De oorzaken zijn bekend. 


Anderen gingen een biertje drinken of liepen naar het Prado om op een groot scherm Duitsland-Kroatie te bekijken. De uitslag van deze wedstrijd maakte de dag compleet. 

4 juli 1998: Een dag om nooit te vergeten.

Voor de foto's, klik hier


 

Oranjefeest 11 juli halve finale Marseille

'sOchtends om 10 uur stond de podiumwagen weer gereed om er die dag een waar strandfeest van te maken. En ditmaal niet op het grote grasveld, 100 meter van de zee, maar direct aan het strand, 15 meter van het water. 


Al bij de eerste samba stonden de Brazilianen samen met Nederlandse supporters op het strand te dansen of het een lieve lust was. Dit ging zo door tot de klok van zes toen een ieder samen met de Oranjetoeters naar het stadion ging. 


De gehele dag werd er op het strand gedanst, trad Danny Lukassen weer een paar keer op, was er een verbroedering tussen de supportersgroepen en keek de politie glimlachend toe. Ook werd de ANWB in het zonnetje gezet en werd er weer een Miss Oranje gekozen. 


Al met al een prima dag met daarna een wereldwedstrijd. Jammer genoeg gingen we niet voor de derde maal naar de finale en moesten we genoegen nemen met de troostfinale. Maar het was een fenomenale dag !

Voor de foto's, klik hier


 

Troostfinale 11 juli in Parijs

Zoals we van te voren hadden aangekondigd was de Supportersclub Oranje ditmaal niet met de podiumwagen aanwezig. Zoals verwacht gingen velen naar de binnenstad van Parijs en zochten daar hun vertier. 


Een enkele supporter vroeg aan de D.J. van de supportersclub nog wel waar we stonden, maar men begreep dat een echt Oranjefeest vandaag niet tot de mogelijkheden zou behoren. De supporters waren toch wat teleurgesteld, net zoals de spelers. 


De spirit zat er niet echt meer in. Toch waren er nog zo'n vierduizend supporters naar het Parc de Prince gekomen om te zien dat ons elftal het vierde land van de wereld werd

 

 


 Leden krijgen
20%
terug van
hun kaartje
Klik hier!

Foto's

Agenda

donderdag 28 mei 2020

19:30 uur

Nederland - Griekenland
Enschede
Vriendschappelijk

zaterdag 6 juni 2020

19:30 uur

Nederland - Wales
Rotterdam
Vriendschappelijk

maandag 7 september 2020

00:00 uur

Nederland - Italië
Nations League
Bekijk meer evenementen »

Oranje historie

Rein Laan

Laatste nieuws

Euro 2020 wordt niet dit jaar gespeeld. 

→ lees verder

Het Oranjecafé bij Nederland-Peru


Donderdag, voor de wedstrijd Nederland-Peru, is er weer Het Oranjecafé in het Cinecafé, tussen bioscoop Pathé en AFAS Live.

Record-international Wesley Sneijder speelt donderdag zijn 134e en laatste interland voor het Nederlands Elftal. Ter gelegenheid van dit prachtige hoogtepunt is een uniek shirt ontworpen voor alle Oranje fans.
 
Dit shirt mag in je collectie niet ontbreken!

Elke bezoeker aan Het Oranjecafé krijgt dit shirt gratis!


→ lees verder

Kaartverkoop Peru, Frankrijk & Duitsland

Het Nederlands elftal neemt het in de nieuw opgezette Nations League in het najaar op tegen de grootmachten Duitsland en Frankrijk. In voorbereiding op deze duels ontmoet de ploeg van bondscoach Ronald Koeman Peru in de Johan Cruijff Arena. Wesley Sneijder neemt in deze oefenwedstrijd afscheid als international. Prachtige affiches en reden genoeg dus om hier bij aanwezig te zijn.

 

De verkoop voor deze wedstrijden start dinsdag 15 mei om 12.00 uur exclusief voor Oranje ClubCardhouders. Een week later, op dinsdag 22 mei om 12.00 uur, begint de vrije verkoop.

→ lees verder