EURO 2004 in Portugal

Het toernooi begon op 12 juni en de finale was op zondag 4 juli 2004.

Wat deed de Supportersclub Oranje?

Kaartverkoop

Elders op deze site kunt u uitgebreid lezen dat wij de gehele kaartverkoop ter hand hebben genomen en dit op een zo eerlijk mogelijke wijze hebben uitgevoerd. Meer dan 15.000 kaarten voor de groepswedstrijden hebben wij eind mei naar onze leden gezonden. Daarnaast zonden we ruim 16.000 vouchers naar onze leden voor het geval wij een vervolgronde halen. Deze vouchers konden op de wedstrijddag bij het stadion voor een echt toegangsbiljet worden omgewisseld. Wel op vertoon van de Supporters Club Card Oranje en een legitimatiebewijs.

Informatievoorziening 

Iedereen die naar Portugal ging en via ons aan een kaartje kocht ontving een boekje met informatie over de speelsteden. Niet alleen alle informatie over de te houden oranjefeesten, maar ook plattegronden van de speelsteden, belangrijke telefoonnummers, toeristische informatie en nuttige tips werd daarin aangetroffen.

Oranjefeesten

Op de wedstrijddagen richtten wij in de centrum van de speelstad een podium in en samen met de Oranjesupporters zorgden wij voor de ongekende Oranjesfeer. Hieronder korte verslagen van deze historische feesten:

Supportersfeest Porto 15 juni 2004:  (foto's! Klik hier!)

Na vele contacten met de gemeente en de toezegging op de dag voor de speeldag dat alles zou was geregeld gingen we rustig slapen. Tot onze verbazing was er echter s’morgens geen podium op ons plein te bekennen. Met een aantal supporters die al s’nachts in Porto waren aangekomen werd alsnog een podium in elkaar gezet met losliggende planken die toevallig op het plein lagen.

Al vanaf 10 uur waren er supporters op het plein en aan het einde van de ochtend was het al gezellig druk. Het werd een geweldig feest. Meer dan 6.000 oranjefans feestten de gehele dag in de brandende zon. Het was meer dan 34 graden.

Danny Lukassen was weer fenomenaal. Hij zette het plein regelmatig op zijn kop. Daarnaast was er een prima optreden van het dweilorkest Kleintje Pils en zongen de Dikdakkers de longen uit hun lijf. En de verkiezing van Miss Oranje deed de mannenharten sneller kloppen.

De komst van de KNVB’ers Henk Kesler en Gerard Bouwer was een hoogtepunt. Ze kregen een oprecht warme ontvangst van de oranjesupporters en Kesler bleek volgens de DJ een "gouden pik”.

Om half vijf liepen meer dan 8.000 oranje helden, aangevoerd door Kleintje Pils, in een Oranjeparade (foto's! Klik hier!) door de straten van Porto naar het stadion. Een onvergetelijke ervaring voor iedereen die daarbij was.

De wedstrijd was een prima afsluiting van een heerlijke dag. Nadat Advocaat zijn misser (verkeerde opstelling) na de rust voor een deel had gecorrigeerd, werd de openingswedstrijd van Oranje met 1-1 afgesloten. Op naar Aveiro.

Supportersfeest Aveiro 19 juni 2004:

Iedereen die erbij was zal er over jaren nog over praten. Ook de mensen in Aveiro. Nimmer werd een zo mooi en groots feest gevierd in deze stad. Meer dan 8.000 Oranjesupporters bevolkten het geweldig mooie plein aan het hoofdkanaal van deze provinciestad.

Het was prima weer en iedereen was top! Danny Lukassen, Sjon de voetbalmanager, De Dikdakkers, De Oranjetoeters en de Oranjetrommelaars maakten er een waar festijn van. Ook het bezoek van Henk Kesler mag een hoogtepunt worden genoemd. De Oranjesupporters waren fantastisch. Iedereen kwam voor het feest, er viel geen wanklank en de sfeer was heerlijk.

Na een geweldig feest ging iedereen met de bus naar het stadion, hetgeen goed was georganiseerd door de gemeente. Alleen voor degenen die met de auto naar het stadion wilden was het een zoekplaatje, maar uiteindelijk zat iedereen op tijd in het stadion.

Supportersfeest Braga 23 juni 2004:

Dagenlang had het geregend, maar vandaag scheen de zon. Zou dat een voorteken zijn om het wonder van Braga te laten geschieden? Oranje moest vanavond winnen van Letland en de Duitsers mochten maximaal gelijk spelen tegen Tsjechië om naar Faro te kunnen afreizen.

Rond twee uur was het weer lekker druk op ons plein en Henk Kesler beloofde voor de derde keer dat we kampioen zouden worden. Na de wedstrijd bleek dat hij zijn belofte nog steeds kan waarmaken. Samen met Michael van Praag werd We are the Champions ingezet.

Het was weer een geweldig feest in een mooie provinciestad. Optredens van Danny Lukassen, Sjon de voetbalmanager en De Dikdakkers maakten de dag compleet.

De aanwezigheid van de burgemeester van Braga was een hoogtepunt. Nadat hij was toegesproken door onze voorzitter Lloyd Vandenberg en een oorkonde had gehad sprak hij de oranjesupporters in het Nederlands toe. Een heerlijk moment.

Om vijf uur ging de oranjeparade naar het stadion van start onder aanvoering van de bekende oranje dubbeldekker.

Op naar het wonder van Braga!

Supportersfeest Faro 26 juni 2004:

Doordat het eerste vliegtuig al om vijf uur landde diende de ticketcrew al om zes uur bij het ticketpunt bij het stadion te zijn voor het omwisselen van de meer dan 3.500 vouchers. Dit werd meer dan gewaardeerd door onze leden.

Rond tien uur begon de binnenstad van Faro al Oranje te worden. In de loop van de dag arriveerden alle supporters en werd het weer een gigantisch festijn. Meer dan 8.000 Oranjesupporters zongen aan de haven de longen uit hun lijf en zagen optredens van Danny Lukassen en De (halve) Dikdakkers.

Erica Terpstra werd gekozen tot Miss Oranje en Henk Kesler beloofde voor de vierde maal dat we Europees Kampioen worden.

Het optreden van de burgemeester van Faro was hartverwarmend. Niet alleen fraaie woorden, maar we kregen ook een heel mooi kado van de stad Faro, dat wij een mooi plaatsje zullen geven in ons Oranje Voetbal Museum.

Even na vijven trok het Oranjelegioen met bussen en de trein naar het stadion. Wat zich daar afspeelde is onbeschrijflijk.

Supportersfeest Lissabon 30 juni 2004:   (foto's! Klik hier!)

Lissabon was van ons! Op het mooiste plein van deze wereldstad, Placa da Figueira, mochten wij ons Oranjefeest bouwen. De gemeente had een mooi podium geregeld en vanaf tien uur bevolkten de Oranjefans het Oranjeplein. Het was 35 graden en de biertappen bleven lopen. De gehele dag werd er gefeest en bezochten prominenten ons plein. Van Erica Terpstra (die wederom tot Miss Oranje werd gekroond) tot Pieter van Vollenhoven.

Danny Lukassen was weer top. Deze Oranjezanger leverde voor de vijfde maal een wereldprestatie. Ook de Oranjetrommelaars en De Dikdakkers ontbraken niet.

Kortom, een heerlijk feest.

Rond half vijf ging de Oranjeparade voor de derde maal dit toernooi naar het stadion. Onder aanvoering van de dubbeldekker gingen duizenden Oranjefans lopend door de straten van Lissabon naar de wedstrijd. Een unieke belevenis.

Overdag beloofde Henk Kesler voor de vijfde maal aan het legioen dat we Europees Kampioen zouden worden. Jammer genoeg kon hij het niet waarmaken. Het is hem vergeven.Leden krijgen
20%
terug van
hun kaartje
Klik hier!

Foto's

Agenda

donderdag 28 mei 2020

19:30 uur

Nederland - Griekenland
Enschede
Vriendschappelijk

zaterdag 6 juni 2020

19:30 uur

Nederland - Wales
Rotterdam
Vriendschappelijk

vrijdag 4 september 2020

00:00 uur

Nederland - Polen
Nations League
Bekijk meer evenementen »

Oranje historie

Rein Laan

Laatste nieuws

Euro 2020 wordt niet dit jaar gespeeld. 

→ lees verder

Het Oranjecafé bij Nederland-Peru


Donderdag, voor de wedstrijd Nederland-Peru, is er weer Het Oranjecafé in het Cinecafé, tussen bioscoop Pathé en AFAS Live.

Record-international Wesley Sneijder speelt donderdag zijn 134e en laatste interland voor het Nederlands Elftal. Ter gelegenheid van dit prachtige hoogtepunt is een uniek shirt ontworpen voor alle Oranje fans.
 
Dit shirt mag in je collectie niet ontbreken!

Elke bezoeker aan Het Oranjecafé krijgt dit shirt gratis!


→ lees verder

Kaartverkoop Peru, Frankrijk & Duitsland

Het Nederlands elftal neemt het in de nieuw opgezette Nations League in het najaar op tegen de grootmachten Duitsland en Frankrijk. In voorbereiding op deze duels ontmoet de ploeg van bondscoach Ronald Koeman Peru in de Johan Cruijff Arena. Wesley Sneijder neemt in deze oefenwedstrijd afscheid als international. Prachtige affiches en reden genoeg dus om hier bij aanwezig te zijn.

 

De verkoop voor deze wedstrijden start dinsdag 15 mei om 12.00 uur exclusief voor Oranje ClubCardhouders. Een week later, op dinsdag 22 mei om 12.00 uur, begint de vrije verkoop.

→ lees verder