EURO 2000 in Nederland/België


Van 10 juni tot en met 2 juli 2000 werd in Nederland en België het Europees Kampioenschap gehouden onder de naam EURO2000. Uiteraard was de Supportersclub Oranje nauw betrokken bij een aantal zaken.

EURO 2000
Voorronden kaartverkoop


Per wedstrijd hadden we ongeveer 5.000 kaarten verloot. Meer dan 23.000 leden zijn naar de wedstrijden geweest, waarbij de leden die in het verleden het meest de wedstrijden van Oranje bezochten nu een voorrangspositie hadden.

Activiteiten tijdens EURO 2000


Ondanks onze ervaringen in Engeland en Frankrijk en ondanks vele inspanningen van ons wilde Amsterdam geen grote Oranjefeesten in de stad. Wij konden dus niet voor een sfeer zorgen die de Oranjesupporters zo uniek in de wereld maakten tijdens het EK'96 en het WK'98.
Deze stad organiseerde kleinschalige activiteiten om het de supporters naar de zin te maken. Draai-orgelconcerten, dweilorkesten en kunstmanifestaties zorgden in Amsterdam voor de Oranjesfeer. Natuurlijk zorgden de Oranjesupporters in Amsterdam op de wedstrijddagen voor een Oranjesfeer. Een gemiste kans door de gemeente.
Maar dan Rotterdam. Op de wedstrijddagen zouden wij samen met Danny Lukassen en andere bekende artiesten bij de Erasmusbrug zorgen voor een waar Oranjesfeest.

Op 16 juni (voor Nederland-Denemarken) traden de volgend artiesten op:

- Imca Marina 
- The Sunclub 
- Hermes House band
 - Danny Lukassen

Doordat het feest buiten de stadskern werd georganiseerd werd het jammergenoeg slecht bezocht en had ook deze gemeente niet geleerd van het EK'96 en het WK'98. Op de dag van de kwartfinale probeerde men het nogmaals, maar ook toen was in de binnenstad, logischerwijs, de Oranjesfeer te vinden.

Op weg naar EURO 2000


In de maanden januari tot juni 2000 deden wij ongeveer 23 steden aan met onze podiumwagen. Dit om ertoe bij te dragen dat het Oranjegevoel in Nederland 100% zal worden. Wij trokken door Nederland met een foto van het Nederlands elftal op ware grootte, met muziek die het Oranjegevoel versterken, met onze podiumwagen waarvandaan u zaken kon kopen om tijdens EURO2000 kleur te kunnen bekennen, met alle informatie over EURO2000 en nog veel meer.
Leden krijgen
20%
terug van
hun kaartje
Klik hier!

Foto's

Agenda

donderdag 28 mei 2020

19:30 uur

Nederland - Griekenland
Enschede
Vriendschappelijk

zaterdag 6 juni 2020

19:30 uur

Nederland - Wales
Rotterdam
Vriendschappelijk

vrijdag 4 september 2020

00:00 uur

Nederland - Polen
Nations League
Bekijk meer evenementen »

Oranje historie

Rein Laan

Laatste nieuws

Euro 2020 wordt niet dit jaar gespeeld. 

→ lees verder

Het Oranjecafé bij Nederland-Peru


Donderdag, voor de wedstrijd Nederland-Peru, is er weer Het Oranjecafé in het Cinecafé, tussen bioscoop Pathé en AFAS Live.

Record-international Wesley Sneijder speelt donderdag zijn 134e en laatste interland voor het Nederlands Elftal. Ter gelegenheid van dit prachtige hoogtepunt is een uniek shirt ontworpen voor alle Oranje fans.
 
Dit shirt mag in je collectie niet ontbreken!

Elke bezoeker aan Het Oranjecafé krijgt dit shirt gratis!


→ lees verder

Kaartverkoop Peru, Frankrijk & Duitsland

Het Nederlands elftal neemt het in de nieuw opgezette Nations League in het najaar op tegen de grootmachten Duitsland en Frankrijk. In voorbereiding op deze duels ontmoet de ploeg van bondscoach Ronald Koeman Peru in de Johan Cruijff Arena. Wesley Sneijder neemt in deze oefenwedstrijd afscheid als international. Prachtige affiches en reden genoeg dus om hier bij aanwezig te zijn.

 

De verkoop voor deze wedstrijden start dinsdag 15 mei om 12.00 uur exclusief voor Oranje ClubCardhouders. Een week later, op dinsdag 22 mei om 12.00 uur, begint de vrije verkoop.

→ lees verder