EURO 1996 in Engeland

Kwalificatiereeks:
Luxemburg - Nederland0 - 4
Nederland - Noorwegen 1 - 1
Nederland - Tsjechië 0 - 0
Nederland - Luxemburg 5 - 0
Nederland - Malta 4 - 0
Tsjechië - Nederland 1 - 3
Wit Rusland - Nederland 0 - 1
Nederland - Wit Rusland 0 - 1
Nederland - Noorwegen 3 - 0

Nederland eindigde als tweede en speelde een herkansing in Liverpool.
Nederland - Ierland 2 - 0

De Supportersclub Oranje bestond net een jaar en wilde, samen met de Oranjesupporters die al jaren op een positieve wijze van zich doen spreken, onze jongens ondersteunen.
Een bus, met chauffeur Henk, werd van OAD gehuurd, onze vrijwilligster Anja deed dienst als hostess, Jan Buskermolen organiseerde alles voor de club en een aantal opbouwers (o.a. Sjef, Lex en Fred) deden elke ochtend en avond het zware werk.

Elke wedstrijddag stonden we met onze bus, een grote luifel, geluidsapparatuur en de bezetting op een plein in de stad of bij het stadion.
De altijd gezellige Oranjesupporters deden de rest.

Eerste ronde
In Villa Park, Birmingham, speelden we eerst 0-0 tegen Schotland.
Op de wedstrijddag, 10 juni, werd onze bus door de gemeente Birmingham in een hoekje van het stadsplein gezet en een plaatselijke band speelde op het grote plein. U begrijpt het al: ons hoekje was veel te klein en de ingehuurde band stond voor vier mensen te spelen.
De tweede wedstrijddag, 13 juni, was wederom in Birmingham. Het gemeentebestuur had geleerd, de plaatselijke band had een vrije dag en het grote plein was van Oranje.
Na een mooi feest op het plein, waarbij vele bekenden zich lieten zien en horen (w.o. Jos Staatsen met het gehele sectiebestuur en Youp van het Hek), speelden we s'avonds tegen Zwitserland. Het werd 2-0 door doelpunten van Jordi Cruyff en Dennis Bergkamp.

Op naar London voor de laatste wedstrijd in de voorronde. Deze werd gespeeld op 18 juni tegen Engeland.
De Supportersclub Oranje mocht zijn bus met luifel nu zelfs voor het Heilige gras van Wembley zetten. Al werden de sponsornamen van de KNVB nog wel even afgeplakt.
Om 10.00 s'ochtends kwamen de eerste OAD bussen uit Nederland al aan. Deze honderden supporters werden door ons welkom geheten met de bekende Oranjeliederen. Tot aan de wedstrijd was het een gezellige Oranjeboel voor het stadion.
Zo gezellig als het onder de supporters was, zo vervelend was het binnen de spelersgroep. Davids werd voorafgaand aan deze wedstrijd door Hiddink naar huis gestuurd wegens het wel erg duidelijk geven van zijn mening over de handelswijze van de bondscoach.
Het werd een dramatische wedstrijd die eindigde in 4-1 voor de Engelsen. Kluivert redde de eer en de kwartfinale. Doordat Schotland in een andere wedstrijd geen tweede goal kon maken gingen we toch verder in het tournooi. Maar iedere Oranjesupporter liep vol schaamte uit het stadion.

Kwartfinale
Deze werd op 22 juni gespeeld in het zeer koude Liverpool. We stonden met onze gezelligheid op een veldje vlakbij het stadion. Door de kou en het slechte resultaat tegen de Engelsen kwam de echte Oranjesfeer er niet meer in.
Het werd uiteindelijk 0-0 tegen Frankrijk, de ploeg die de hele wedstrijd beter was. Hoe vervelend voor ons, maar het recht zegevierde. Frankrijk won uiteindelijk de strafschoppen: 4-5. Clarence Seedorf gaat de boeken in als de speler van de gemiste strafschop.
Het Nederlands elftal en wij konden naar huis. EURO 1996

Toch Europees Kampioen
Niet het Nederlands elftal maar de Oranjesupporters werden Europees Kampioen.
Door het organisatiecomité en de UEFA werden de Oranjesupporters gekozen tot de beste supporters van Europa.
In de rust van de finale mocht onze voorzitter Jan Steines de prijs in ontvangst nemen: een cheque van fl. 50.000,-- !!Leden krijgen
20%
terug van
hun kaartje
Klik hier!

Foto's

Agenda

donderdag 28 mei 2020

19:30 uur

Nederland - Griekenland
Enschede
Vriendschappelijk

zaterdag 6 juni 2020

19:30 uur

Nederland - Wales
Rotterdam
Vriendschappelijk

maandag 7 september 2020

00:00 uur

Nederland - Italië
Nations League
Bekijk meer evenementen »

Oranje historie

Rein Laan

Laatste nieuws

Het Oranjecafé bij Nederland-Peru


Donderdag, voor de wedstrijd Nederland-Peru, is er weer Het Oranjecafé in het Cinecafé, tussen bioscoop Pathé en AFAS Live.

Record-international Wesley Sneijder speelt donderdag zijn 134e en laatste interland voor het Nederlands Elftal. Ter gelegenheid van dit prachtige hoogtepunt is een uniek shirt ontworpen voor alle Oranje fans.
 
Dit shirt mag in je collectie niet ontbreken!

Elke bezoeker aan Het Oranjecafé krijgt dit shirt gratis!


→ lees verder

Kaartverkoop Peru, Frankrijk & Duitsland

Het Nederlands elftal neemt het in de nieuw opgezette Nations League in het najaar op tegen de grootmachten Duitsland en Frankrijk. In voorbereiding op deze duels ontmoet de ploeg van bondscoach Ronald Koeman Peru in de Johan Cruijff Arena. Wesley Sneijder neemt in deze oefenwedstrijd afscheid als international. Prachtige affiches en reden genoeg dus om hier bij aanwezig te zijn.

 

De verkoop voor deze wedstrijden start dinsdag 15 mei om 12.00 uur exclusief voor Oranje ClubCardhouders. Een week later, op dinsdag 22 mei om 12.00 uur, begint de vrije verkoop.

→ lees verder