WK 2018 in Rusland

 
Het WK 2018 zal worden gehouden in Rusland en er zal worden gespeeld in 16 stadions die in 13 steden liggen.
 
Kwalificatie
Aan de kwalificatie voor het WK 2018 zullen in totaal 204 landen meedoen die zullen strijden om de 31 plaatsen voor het eindronde van het WK. Het gastland Rusland is automatisch geplaatst voor de eindronde van het WK.
Nederland is ingedeeld in de Europese groep A, samen met Frankrijk, Zweden, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg.
De winnaars van de negen groepen gaan naar het WK, de acht beste nummers twee strijden in play-offs om vier WK-tickets.
In de agenda zie je het wedstrijdschema.
 
Stand kwalificatiegroep A 
 1. Zweden (6-13) 
 2. Frankrijk (6-13)
 3. Nederland (6-10)
 4. Bulgarije (6-9)
 5. Belarus (6-5)
 6. Luxemburg (6-1)

Wedstrijden WK 2018
Er zal eerst een loting plaatsvinden om te kijken welke landen bij elkaar in de groep komen. Aan deze loting zullen dus 32 landen meedoen en zullen er 8 groepen van elk 4 landen worden gemaakt. Van elke groep zullen de nummers 1 en 2 doorgaan en vanaf dan zal er een knock-outsysteem zijn, er zal dus steeds de helft van het aantal landen afvallen tot er 2 landen over zijn voor de finale.

Net als in Brazilië wordt het WK afgetrapt door het gastland, dat door een omstreden toewijzing Rusland is. De ouverture van het mondiale eindtoernooi vindt op een donderdag plaats. De eerste ronde duurt tot 28 juni. Na een rustdag beginnen de achtste finales, waarvan er net als bij de kwartfinales twee op één dag plaatsvinden. De halve finales staan gepland voor 10 juli en 11 juli.

Het gehele schema is hier te bekijken. 
 

Speelsteden

 1. Jaroslavl
 2. Jekaterinenburg
 3. Kazan
 4. Kaliningrad
 5. Krasnodar
 6. Moskou
 7. Nizjni Novgorod
 8. Rostov aan de Don
 9. Samara
 10. Saransk
 11. Sint-Petersburg
 12. Sotsji
 13. VolgogradFoto's

Aanmelden nieuwsbriefDe nieuwsbrief is exclusief voor leden. Klik hier om lid te worden.

Agenda

donderdag 31 augustus 2017

20:45 uur

Frankrijk - Nederland
St. Dennis
WK 2018 kwalificatie

zondag 3 september 2017

18:00 uur

Nederland - Bulgarije
Amsterdam
WK 2018 kwalificatie

zaterdag 7 oktober 2017

20:45 uur

Wit-Rusland - Nederland
Borisov
WK 2018 kwalificatie
Bekijk meer evenementen »

Oranje historie

Rein Laan

Laatste nieuws

kaartverkoop Wit-Rusland – Nederland

Het Nederlands elftal speelt zaterdag 7 oktober in Borisov de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. De aftrap in de Borisov Arena is om 20.45 uur Nederlandse tijd (21.45 uur in Wit-Rusland). Oranje heeft ook tijdens dit cruciale duel alle steun nodig van de supporters. → lees verder

Steun "Help mij leven"

Iedereen die in Brazilië is geweest kent de straatkinderen daar. Zo ook de meer dan bekende Oranjesupporters Paul en Caroline. Daarom ondersteunen zij de stichting "Help mij leven".

 


Omdat inmiddels deel 11 van "Oranje Toen en Nu" is uitgekomen hebben wij met de uitgever afgesproken dat onze leden € 5,-- korting krijgen bij de aankoop van dit boek en er ook € 5,-- naar de stichting "Help mij leven" gaat.

Het boek wordt kosteloos naar je verzonden.


→ lees verder

Passepartout sfeervak Bulgarije @ Zweden

De locatie van het sfeervak in de Amsterdam ArenA is door verbouwingen in het stadion gedurende de huidige kwalificatieperiode gewijzigd. Stoelen die oorspronkelijk door passe-partouthouders voor aanvang van de WK-kwalificatie in dit vak zijn gekocht, zijn daardoor niet meer beschikbaar of de stoelnummers zijn gewijzigd. → lees verder

Het oranjecafé in Rotterdam

Bij de aankomende thuiswedstrijden van Oranje in de Rotterdamse Kuip is het Supportersclub Oranjecafé weer in het oergezellige voetbalcafé De Gouden Leeuw in IJsselmonde, onder aan de Van Brienenoordbrug.
→ lees verder

Kaartverkoop Marokko - Nederland

Het Nederlands elftal speelt op woensdag 31 mei ter voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg (vrijdag 9 juni in de Kuip, 20.45 uur) een oefeninterland in en tegen Marokko.  → lees verder

Marokko-Nederland naar Agadir

De oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Marokko wordt op woensdag 31 mei in het Stade Adrar in Agadir gespeeld. Oorspronkelijk zou de ontmoeting in Stade Mohammed V plaatsvinden, maar het stadion in Casablanca - dat onlangs is gerenoveerd - is nog niet klaar voor een internationale wedstrijd. → lees verderBeste Oranje fan,

Bedankt voor de bestelling van ons unieke boek!
Zodra het verschijnt laten we het weten en sturen het boek naar je toe.

Met vriendelijke Oranje groet,
Bestuur Supportersclub Oranje

DIT PRACHTIGE BOEK TEGEN KOSTPRIJS

Beste Oranjesupporter, Al jaren bent u een trouwe aanhanger van het Nederlands elftal en lid van de Supportersclub Oranje, die zich met 45.000 leden de grootste ter wereld mag noemen. Als hommage aan dit legioen verschijnt op 9 juni 2016 het rijk geïllustreerde boek De Supportersclub - in het spoor van het Nederlands elftal.
In deze unieke uitgave wordt teruggeblikt op de laatste twintig zo succesvolle jaren van onze nationale elf. Meer dan 200 pagina’s dik, schitterend vormgegeven op kwaliteitspapier, waar de prachtige kleurenfoto’s van topfotograaf Leo Vogelzang werkelijk vanaf spatten. En waarin niet alleen alle WK- en EK-duels van het Nederlands elftal nog eens de revue passeren, maar in de allereerste plaats nu eindelijk eens dat fantastische Oranjelegioen de centrale plaats krijgt die het verdient.

Vóór supporters, dóór supporters Het is namelijk in de eerste plaats een boek vóór en dóór supporters. De fans ‘die erbij waren’ vertellen zelf de glorieuze verhalen over bijvoorbeeld de fantastische feesten op het strand van Marseille in 1998, de massale vreugde-uitbarsting op de Bundesplatz in Bern in 2008 en hoe het eraan toe ging op de intiemere party’s in Zuid-Afrika en Brazilië. En wat ze verder aan bizarre avonturen hebben beleefd in en rond de stadions.
Ook alle zes bondscoaches vanaf 1996, Guus Hiddink, Frank Rijkaard, Dick Advocaat, Marco van Basten, Bert van Marwijk en Louis van Gaal delen hun soms zeer persoonlijke herinneringen met u. Vedetten als Frank de Boer, Phillip Cocu, Edwin van der Sar, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Robin van Persie gunnen u een blik in de kleedkamers. En vanaf de commentaarpositie vertellen onder anderen Tom Egbers, Frits Barend, Theo Reitsma en Frank Snoeks de mooiste verhalen.

Persoonlijk aandenken
Kortom, dit unieke boekwerk mág u niet missen. Als lid van de Supportersclub betaalt u bij voorintekening bovendien niet de winkelprijs van €24,95, maar de kostprijs van €19,95, (incl. verzendkosten).
De Supportersclub, in het spoor van het Nederlands elftal is voor leden van de Supportersclub Oranje bij voorintekening verkrijgbaar in een gelimiteerde en genummerde oplage. Aarzel dus niet en bestel dit prachtige boek nu via onze website!

Het Bestuur van De Supportersclub Oranje