UEFA NATIONS LEAGUE


Het Nederlands elftal heeft bij de loting voor de UEFA Nations League met Frankrijk en wereldkampioen Duitsland twee loodzware tegenstanders getroffen. 
 

Oranje zat bij de loting in Lausanne in pot 3 van divisie A - de hoogste divisie - en wist vooraf al dat het twee toplanden zou treffen in de groepsfase, die van september tot november wordt afgewerkt.

Nederland speelt in die maanden zowel uit als thuis tegen Frankrijk en Duitsland. Het land dat als derde en laatste eindigt degradeert naar divisie B van de Nations League, die voor het eerst op het programma staat. In 2020 begint de tweede editie.

 

Alle groepswinnaars van de Nations League gaan door naar de eindronde in de zomer van 2019 en die bestaat per divisie (A, B, C en D) uit twee halve finales, een finale en een troostfinale.

De vier winnaars plaatsen zich voor het EK 2020, dat in twaalf verschillende landen gespeeld wordt. Ook uit de relatief zwakke Divisie D zal dus in elk geval één land naar het EK gaan.Leden krijgen
20%
terug van
hun kaartje

Foto's

Agenda

donderdag 6 september 2018

20:45 uur

Nederland - Peru
Amsterdam
Vriendschappelijk

zondag 9 september 2018

20:45 uur

Frankrijk - Nederland
Parijs (St. Denis)
UEFA Nations League

zaterdag 13 oktober 2018

20:45 uur

Nederland - Duitsland
Amsterdam
UEFA Nations League
Bekijk meer evenementen »

Oranje historie

Rein Laan

Laatste nieuws

Véél minder kaarten bij EK of WK

KNVB zet Oranjesupporters buitenspel

Er zullen in de toekomst véél minder kaarten beschikbaar zijn voor Oranjesupporters bij EK’s en WK’s waaraan het Nederlands elftal deelneemt. Dat blijkt uit een brief die de KNVB verstuurd heeft aan supporters van het Nederlands elftal. De kaarten die de bond van de UEFA/FIFA ontvangt worden in de toekomst voor het overgrote deel toegewezen aan relaties en sponsoren van de KNVB.

→ lees verder

Kaartverkoop Peru, Frankrijk & Duitsland

Het Nederlands elftal neemt het in de nieuw opgezette Nations League in het najaar op tegen de grootmachten Duitsland en Frankrijk. In voorbereiding op deze duels ontmoet de ploeg van bondscoach Ronald Koeman Peru in de Johan Cruijff Arena. Wesley Sneijder neemt in deze oefenwedstrijd afscheid als international. Prachtige affiches en reden genoeg dus om hier bij aanwezig te zijn.

 

De verkoop voor deze wedstrijden start dinsdag 15 mei om 12.00 uur exclusief voor Oranje ClubCardhouders. Een week later, op dinsdag 22 mei om 12.00 uur, begint de vrije verkoop.

→ lees verder