Welkom

Welkom op de site van de Supportersclub Oranje.

Wij zijn dé Supportersclub van het Nederlands Elftal. De club is opgericht op 7 augustus 1995 en is dus al meer dan 20 jaar lang de club waar circa 30.000 echte Oranjefans zich thuis voelen. Samen zorgen wij voor het echte Oranjegevoel rond wedstrijden, in het stadion, op de Oranjepleinen, bij de Oranjeparades naar het stadion en in Het Oranjecafé.  

Lid zijn van de Supportersclub Oranje biedt een groot aantal unieke voordelen, zoals: 

  • Leden Supportersclub Oranje 20% korting op kaarten van Oranje

    Om de echte Oranjefans (onze leden) te belonen voor hun onvoorwaardelijke steun voor Oranje geven wij 20% van het kaartje terug. Koop zelf een kaartje bij de ticketshop van de KNVB, ga binnen twee weken na de wedstrijd naar deze website en krijg per seizoen bij maximaal drie thuiswedstrijden 20% van het geldbedrag terug.

  • Elk jaar de Supportersclub Oranje Card

    Hiermee laat je zien dat je onvoorwaardelijk achter Oranje staat! Én op vertoon van je persoonlijke Supportersclub Oranje Card ben je bij thuiswedstrijden welkom in Het Oranjecafé in Amsterdam. Uiteraard is voor jou de toegang gratis en is de eerste consumptie van ons! Én ontvang je voordeel bij onze zakenpartners (voor de lijst van deze ondernemingen, zie onze site). 

en nog veel meer...


Leden krijgen
20%
terug van
hun kaartje
Klik hier!

Foto's

Agenda

donderdag 6 juni 2019

20:45 uur

Nederland - Engeland
Guimaraes
Nations League

zondag 9 juni 2019

00:00 uur

(Troost-) Finale -
Nations League

vrijdag 6 september 2019

20:45 uur

Duitsland - Nederland
Euro 2020 kwalificatie
Bekijk meer evenementen »

Oranje historie

Rein Laan

Laatste nieuws

Véél minder kaarten bij EK of WK

KNVB zet Oranjesupporters buitenspel

Er zullen in de toekomst véél minder kaarten beschikbaar zijn voor Oranjesupporters bij EK’s en WK’s waaraan het Nederlands elftal deelneemt. Dat blijkt uit een brief die de KNVB verstuurd heeft aan supporters van het Nederlands elftal. De kaarten die de bond van de UEFA/FIFA ontvangt worden in de toekomst voor het overgrote deel toegewezen aan relaties en sponsoren van de KNVB.

Harde afspraak was 50/50

De Supporters Club Oranje verzet zich tegen de nieuwe verdeling van de kaarten: "Tot vandaag gold de harde afspraak met de Supportersclub Oranje: 50% van de kaarten die de KNVB als spelend land bij een wedstrijd krijgt, zijn voor de ‘gewone’ supporters, de andere 50% voor de bobo’s, oftewel de sponsoren en relaties van de KNVB. De supporters hadden recht op ongeveer 5.000 kaarten per wedstrijd, dus ongeveer 25.000 kaarten per toernooi.”

In de brief zegt de KNVB dat vanaf nu slechts "de 1.500 trouwste supporters” kunnen rekenen op een toegangsbewijs voor "één of meer  wedstrijden tijdens het eindtoernooi.”

Uit de brief van de KNVB:

  

Verslechtering

"Dat is een enorme verslechtering voor de gewone voetbalfans. De KNVB zegt nog slechts 1.500 kaarten toe aan de Oranjesupporters, en dat niet per wedstrijd, maar tijdens een heel toernooi!”

De KNVB zegt dat het gaat om de supporters die tijdens het kwalificatietoernooi de meeste wedstrijden bezoeken.

De KNVB kan ook 1.500 supporters tijdens de eerste groepswedstrijd  tegen "Malta” een kaartje gunnen en van de rest van het toernooi een sponsorfeestje maken. Uiteraard zullen we als Supportersclub Oranje hierover met de KNVB in gesprek gaan en er alles aan doen om hen op andere gedachten te brengen.