Columns van Rein Laan

Hier vindt u een overzicht van de columns van Rein Laan.Foto's

Aanmelden nieuwsbriefDe nieuwsbrief is exclusief voor leden. Klik hier om lid te worden.

Agenda

donderdag 31 mei 2018

20:45 uur

Slowakije - Nederland
Tranava
Vriendschappelijk

maandag 4 juni 2018

20:45 uur

Italië - Nederland
Torino
Vriendschappelijk

donderdag 6 september 2018

20:45 uur

Nederland - Peru
Amsterdam
Vriendschappelijk
Bekijk meer evenementen »

Oranje historie

Rein Laan

Laatste nieuws

Hiddink moet zich bewijzen

Terugblik op het WK 2014 en vooruitblik op Euro 2016.

Wat een tournooi!


Sinds 1996 heb ik alle EK’s en WK’s bezocht en ik moet zeggen: Dit was me er eentje!

In een derde wereldland een dergelijk evenement organiseren is eigenlijk van de dolle. Wegen die nog niet af waren, overvol openbaar vervoer, in alle steden vele vele mensen die op straat leven, afspraken die niet of veel te laat werden nagekomen, vele supporters die met diefstallen en berovingen te maken hadden en armoe, heel veel armoe!


Maar wat was het een geweldig toernooi!

Over het resultaat en de wedstrijden is al veel geschreven, dat leest u maar in de krant en verderop in dit blad. Dat was gewoon fantastisch!

Maar de Oranjepleinen waren geweldig, de Brazilianen zeer behulpzaam, het weer was heerlijk, de prijzen te overzien en de hotels waren prima!


Kortom, ik kijk terug op één van de mooiste toernooien die ik mocht meemaken!


Louis van Gaal

U heeft in deze column steeds kunnen lezen wat een fan ik ben van deze topcoach!

Zijn voorbereiding op dit WK, de wijze waarop hij de spelers scherp heeft gekregen, zijn wedstrijdvoorbereiding, de wissels, de wedstrijdanalyses en de fenomenale wissels maken hem tot de beste coach die we ooit hebben gehad.


Maar ook de wijze waarop hij de gesprekken voerde met Jack van Gelder waren top! 

Als de interviewer hem serieus neemt, dan is Van Gaal een geweldige vent om naar te luisteren. 


Het is nu de hoogste tijd dat de „heer” Johan Derksen het veld ruimt. Het is leuk gewéést.

Ik nam deze man al niet serieus (een respectabel mens doormidden zagen en dan roepen dat het satire is, is veel te makkelijk), maar na dit WK zal geen enkel weldenkend bedrijf zijn naam nog willen verbinden aan deze clown. 


Suarez

Mijn persoonlijke mening is dat deze geweldige voetballer veel te zwaar is gestraft.

Laat duidelijk zijn dat ik zijn actie afkeur, het walgelijk vond, een slecht voorbeeld voor de jeugd vind en hij moet worden gestraft. 

Maar als ik zie op welke wijze aanslagen op enkels, knieën en andere ledematen worden gestraft staat dat in geen vergelijking.

Bij de actie op Suarez is het spel niet bedorven, is niemand daadwerkelijk gewond geraakt en heeft geen speler zijn carriere hoeven te beëindigen.

Straffen ok, maar wel reëel!


Jasper Cillessen

Dé opvolger van Edwin van der Sar!

Op 22 april werd hij pas 25 jaar, dus daar gaan we nog jaren plezier aan beleven! De wijze waarop hij het doel verdedigde tijdens het WK was een feest om naar te kijken. Hij was gewoon de baas! 

Maakte een aantal cruciale reddingen en blijkt ook buiten het veld een geweldige aardige vent te zijn! Met zijn beide beentjes keurig op de grond! 


Guus Hiddink

Vanaf 14 juli is deze heer voor de tweede maal onze bondsoach. Ik heb er niet zoveel mee. Hij heeft in het verleden een aantal geweldige prestaties neergezet, hij heeft een prima erelijst. Maar het is wel een wat gedateerde erelijst. 

Met Oranje haalde hij in 1996 ternauwernood het EK (doordat Tsjechiē van Luxemburg verloor mochten we de play off spelen tegen Ierland), waar we in de kwartfinale werden uitgeschakeld. Hij kreeg daar te maken met de kabel en stuurde Edgar Davids tijdens het toernooi naar huis.


In 1998 haalde hij met Oranje de vierde plaats op het WK, nadat „we” in de halve finale door Brazilië waren uitgeschakeld na het nemen van strafschoppen.


Hij is een echte Guus Geluk, want niet alleen was de kwalificatie voor het EK 1996 een gelukje, ook in de kwalificatiereeks voor het EK 2008 had hij geluk met Rusland omdat Engeland verrassend van Kroatië won. 

Hij bereikte tijdens dit EK met Rusland de halve finale, omdat hij Oranje in de kwartfinale uitschakelde…..

Voor deze kwartfinale zei hij nog:”Ik hoop de verrader van het jaar te worden”. 


Ook zei hij:”Ik vind dat Rusland een mooi volkslied heeft, qua melodie. Dat neurie ik dan ook een beetje mee. Bij Nederland doe ik dat niet.”

Ik ga er van uit dat hij bij de komende interlands het Wilhelmus met volle borst meezingt, zoals het hoort! 


Rein Laan

Oranjesupporter

Beste Oranje fan,

Bedankt voor de bestelling van ons unieke boek!
Zodra het verschijnt laten we het weten en sturen het boek naar je toe.

Met vriendelijke Oranje groet,
Bestuur Supportersclub Oranje

DIT PRACHTIGE BOEK TEGEN KOSTPRIJS

Beste Oranjesupporter, Al jaren bent u een trouwe aanhanger van het Nederlands elftal en lid van de Supportersclub Oranje, die zich met 45.000 leden de grootste ter wereld mag noemen. Als hommage aan dit legioen verschijnt op 9 juni 2016 het rijk geïllustreerde boek De Supportersclub - in het spoor van het Nederlands elftal.
In deze unieke uitgave wordt teruggeblikt op de laatste twintig zo succesvolle jaren van onze nationale elf. Meer dan 200 pagina’s dik, schitterend vormgegeven op kwaliteitspapier, waar de prachtige kleurenfoto’s van topfotograaf Leo Vogelzang werkelijk vanaf spatten. En waarin niet alleen alle WK- en EK-duels van het Nederlands elftal nog eens de revue passeren, maar in de allereerste plaats nu eindelijk eens dat fantastische Oranjelegioen de centrale plaats krijgt die het verdient.

Vóór supporters, dóór supporters Het is namelijk in de eerste plaats een boek vóór en dóór supporters. De fans ‘die erbij waren’ vertellen zelf de glorieuze verhalen over bijvoorbeeld de fantastische feesten op het strand van Marseille in 1998, de massale vreugde-uitbarsting op de Bundesplatz in Bern in 2008 en hoe het eraan toe ging op de intiemere party’s in Zuid-Afrika en Brazilië. En wat ze verder aan bizarre avonturen hebben beleefd in en rond de stadions.
Ook alle zes bondscoaches vanaf 1996, Guus Hiddink, Frank Rijkaard, Dick Advocaat, Marco van Basten, Bert van Marwijk en Louis van Gaal delen hun soms zeer persoonlijke herinneringen met u. Vedetten als Frank de Boer, Phillip Cocu, Edwin van der Sar, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Robin van Persie gunnen u een blik in de kleedkamers. En vanaf de commentaarpositie vertellen onder anderen Tom Egbers, Frits Barend, Theo Reitsma en Frank Snoeks de mooiste verhalen.

Persoonlijk aandenken
Kortom, dit unieke boekwerk mág u niet missen. Als lid van de Supportersclub betaalt u bij voorintekening bovendien niet de winkelprijs van €24,95, maar de kostprijs van €19,95, (incl. verzendkosten).
De Supportersclub, in het spoor van het Nederlands elftal is voor leden van de Supportersclub Oranje bij voorintekening verkrijgbaar in een gelimiteerde en genummerde oplage. Aarzel dus niet en bestel dit prachtige boek nu via onze website!

Het Bestuur van De Supportersclub Oranje